HTML

Hekkelik a magyar bankokat?

Információs blogok a legutóbb ismerté vált magyar bankok elleni internetes támadásokról. Sajnálatosan az elsö ilyen hír saját tapasztalat.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Feltörték az OTP Bank számítógépes hálózatát?

2011.05.05. 01:51 otpbank

OTP Bank hekk?

Úgy látszik, a mi kis hazánk is egyre inkább a számítógépes csalók célpontjává válik. A legújabb jelenség ezen a téren az az, hogy egyre több OTP Bank ügyfél panaszkodik, hogy furcsa elektronikus leveleket kap az OTP Bank nevében - az ügyfél netbank szolgáltatásával kapcsolatosan.

Ezek a levelek - mint kiderült - ismeretlen számítógépes csalóktól származnak. Sajnos, én is kaptam egy ilyen levelet. A részleteket ebben a blogban írtam le.

 

A minap a következö elektronikus levelet kaptam.

----------------------------------------------------------
From: OtpBank [business@otpbank.hu]
To:
Subject: Fontos
-----------------------------------------------------------

otpbank

Tisztelt ügyfelünk,
     Az elõbbiekben tapasztaltuk, hogy külömbözõ számitógépekrõl belépések történtek az ön netbank szolgáltatásában, és többszörös sikertelen jelszó használata is tapasztalható volt.
     Megkérjük önt, hogy szíveskedjen belépni a netbank szolgáltatásában, és töltse ki a biztonsági kérdõívet, hogy biztosak lehessünk abban, hogy ön az aki ténylegesen jogosult a netbank szolgáltatáshoz, továbbá bizonyoságot szerezzünk arról hogy semmi sem változott az ön biztonsági adataival kapcsolatosan.

https://www.otpbank.hu/

Megértésüket elöre is köszönjük.

 

© copyright 2011 OTP Bank

 

 

Látszólag az OTP Bank küldte. A különös a levélben az, hogy ha az ember az egeret a levél alján lévö ‘link’-re viszi, akkor láthatóvá válik az igazi internet cím ahova ez mutat.

És, ez ez:
http://host130-197-static.49-88-b.business.telecomitalia.it/hu/hu.html

Lám, lám ez nem egészen OTP-s internetcím!  

Ha véletlenül rákattint az ember - és ha szerencsére van és van egy jó ‘firewall’ szoftvere is a számítógépén a legújabb frissítéssel - akkor a szoftver blokkolja a link-et, nem engedvén az embert, hogy rázubbanjon csak úgy egy web kalóz szájtra.

A biztonsági szoftver ugyanis ezt az üzenetet adja:

otpbank_hack

Reported Web Forgery!

This web site at host130-197-static.49-88-b.business.telecomitalia.it has been reported as a web forgery and has been blocked on your security preferences.

Web forgery are designated to a trick you into revealing personal or financial information by imitating sources you may trust

Entering any information on this web page may result in identity theft or other fraud.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hack hekk bank otp otpbank otp.hu otp hekk otpbank hack otpbank hekk otp fraud optbank fraud host130 197 static.49 88 b.business.telecomitalia.it bank otp opt hack bank otp hekk bank otp hack otpbank.hu otp direct bank hack bank hekk

süti beállítások módosítása